mandag 25. februar 2013

Den vanskelige andrequizzen

Hei igjen aktverdige leser!

Det nærmer seg quiz nummer to for semesteret, og quizzens herrer arbeider intensivt med å konstruere nok en quiz som forhåpentligvis vil avsløre både kunnskap og uvitenhet. Det er hardt arbeid. For det er jo ikke slik at spørsmålene formulerer seg selv, at de vokser på trær, eller at de i hemmelighet blir skrevet av en tsjekkisk utvekslingsstudent som tror han skal få en attest på "journalistisk arbeid" for bryet.

Så hva gjør man? Wikipedias random-article funksjon kan fungere, men noen ganger er det en gang slik at det kanskje er urimelig å forvente at det i 1908-utgaven av det franske idrettsforbundets fotballturnering var RC Roubaix som stakk av med seieren (en knepen 2-1 seier over RC France). En gang i mellom kommer man imidlertid over en skikkelig godbit, som for eksempel wikipedias fantastiske artikkel om bambus. Du trodde kanskje bambus var kjedelig? Undertegnede lover dere at artikkelen om bambus er like velskreven som en roman og like interessant som en badboy med alvorlige sosiale forstyrrelser (ikke skli av stolen nå, jenter). For eksempel vil jeg trekke frem del 3 "Mass flowerings" som fascinerende. Bambus kan gå så lenge som 100 år mellom hver gang de blomster, og det spekuleres også i om noen arter spekulerer i å vokse seg så store, hule og tørre som mulig for å øke sannsynligheten for en skogbrann. Dette vil skape et "hull" i vegetasjonen som bambusens frø (som er svært hardføre) kan utnytte til å vokse på ny. Hæ? Hvis ikke det er mer interessant enn den typiske manns strategi for forplantning (finne den fulleste jenta utenfor Rogers 0345 natt til lørdag) så vet ikke jeg!

Men det er altså ikke så ofte wikipedia-sporet fører noen vei. Nettavisene pleier alltid å belønne den søkende quizvert med et spørsmål eller to. Den spesielt dristige vert multitasker med å høre på radio (tips til de som vil maksimere sin quizscore, slutt å høre på reklamefinansiert radio. Ingen av quizvertene gjør det, det gjør deg dummere og strengt talt finnes det bedre låter enn Totos "Hold the line"), og som oftest blir det jo et musikkspørsmål eller to ut av det. Det å ringe mamma pleier å fungere, hun har som regel noe trivia på lager. Til slutt så blir det som regel en del fundering rundt størst, lengst og tyngst, selv om dette som regel ender i skuffelse og dårligere selvbilde.

En liten edge skal dere som har lest helt hit få. Denne onsdagen vil det komme et spørsmål om... India. Så vet dere det.

Koz og klemz!

Balis fantastiske Green School, konstruert utelukkende av bambus.

Neat as fuck!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar