tirsdag 12. mars 2013

Quiztmas time is coming... again.

Det nærmer seg quiz igjen. De gode quiz-verter ligger nok en gang i selen for å lande nok en quiz. Den skal være unik, men samtidig konform til det formatet dere etterhvert har lært dere å elske og nå ikke kan leve uten. Litt av et press.

Forrige pre-quiz innlegg tok opp noen av fallgruvene som finnes når det kommer til å lete opp passe vanskelig trivia, blant annet må man sortere mellom relevant wikipedia-kunnskap og ikke så relevant wikipedia-kunnskap. Denne gangen vil vi ta opp et annet mulig problem. Enhver quiz-vert fristes nemlig på et eller annet tidspunkt til å vende seg mot selve urkilden til trivelig trivia og kyndig kunnskap, den mest tilgjengelige og pålitelige kilden av dem alle; en selv. Man tenker som så i egen person er man vel selve definisjonen på en vanlig mann, og summen av det du vet er sånn ca like stor som summen av det andre vanlige folk vet. Ja! Eller?

Det er her quiz-verten blir reddet av sin 9. sans. Hoi, roper sansen, husk nå på hvor forbannet rare andre folk er! Det er sant, sånt må man huske. Takk, 9. sans!

Quiz-verten går så igang med redigeringen. Strykes gjør spørsmålet om hvilket instrument faren til Dave Grohl spiller, samt spørsmålet om hvilken festival i Barcelona Major Lazer skal spille på i sommer. Svarene er henholdsvis fløyte og Sonar (på sistnevnte kan du også få med deg blant annet Skrillex, hvis fans er kjent for å være flinke til å danse).

Ah, men nok om oss. Det er jo dere det handler om? Hva bør dere gjøre for å komme best mulig ut av neste quizrunde? Her kommer noen ydmyke tips. Først og fremst; les. Det er empirisk testet at man tilegner seg mer triviakunnskap per time dersom man leser heller enn å bare se. Og dersom man absolutt skal se, bytt ut Paradise Hotel med noen dyreprogrammer. Når det er sagt, så er det vel ingen hemmelighet at det meste man lærer om verden, lærer man på videregående skole. Så ta på deg partyhatten og lat som om du er russ, så skal du se du husker både det ene og det andre om historie, samfunn og naturkunnskap.

På onsdag er det Quiz igjen, og undertegnede vil herved tipse de som kommer om at dette vil være en ypperlig arena for å praktisere sine sosiale evner og flyt; allerede til helgen kommer det jo en meget viktig bankett som alle bør gå for å vinne.Nøkkelen til både Quiz og banketter: gi seg mens leken er god.

Det gjelder deg også, Jørgen.

1 kommentar:

  1. Morsom og god quiz-blogg! Hadde vært ypperlig om dere også hadde posta spørsmålssettene fra quizen her på bloggen.

    SvarSlett