mandag 1. april 2013

Påskedobbel!

Som den jevne quizdeltager sikkert kunne få med seg for et par onsdager siden bar den ene quizverten på noen basiller som gjorde stemmen litt sliten, humøret litt dempet og tålmodigheten litt kortere. Dette fikk ikke de helt store konsekvensene, bortsett fra at quizverten selv kun drakk étt glass øl -og at en deltager som undret seg over hvem som egentlig vet hva en Harvest Moon er (rent utover en fantastisk plate) fikk beskjed om å lese en bok. Den oppfordringen står vi forsåvidt inne for, men det må innrømmes at vi strengt talt kommer til kort hvis vi skal peke på akkurat hvilken bok det er snakk om i dette tilfellet. Sykdommen førte også til at denne oppdateringen er noe forsinket. Men nok om det!

Quizzen forløp sånn ca som vanlig denne onsdagen, frem til det helt siste spørsmålet, der vertene skulle servere deltagerne comebacket til Justin Timberlake, men endte opp med å slenge ut en aldeles grusom versjon fra rødtoppen Ed "lameface" Sheeran. Siden vertene selv ikke fersket dette med en gang ble det en viss forvirring og oppstandelse, men heldigvis førte ikke feilen til noen forandringer på resultatlisten. Den oppdaterte listen finner du som vanlig her.

Quizzen ble en meget spennende affære, der det kun skilte ett poeng mellom de tre øverste lagene, på henholdsvis 16, 15.5 og 15 poeng. Quizvertene noterer fornøyd såkalt god, eller liten, spredning. Det var til slutt gjengen fra TJ-Broiler som dro i land sin andre seier på tre forsøk, og de har med det tatt et godt grep om førsteplassen på sammenlagtlisten. I den forbindelse vil vertene minne om reglene for sammenlaglisten, som blant annet finnes her. Kort oppsummert går det ut på at av semesterets syv eller åtte quizzer, vil hvert lags fire beste enkeltresultater være tellende. Per nå er det kun to lag som har deltatt på mer enn én quiz, selv om vi vet at det er flere av dere som har vært der hver gang. Som gamle quizzere vet vi at noe av det morsomste er å tenke ut ett nytt navn, men det gjelder her å huske at man får større uttelling hvis man husker navnet sitt fra gang til gang. Sammenlagtpremien vil bli offentliggjort i løpet av april, og med fire eller fem quizzer to go er alle muligheter til stede for å tukte Broilers på toppen av listen.

Forrige quiz skjedde det også at et par lag overskred maksgrensen på fire deltagere, noe som i forvirringen fikk passere. Quizvertene har imidlertid gått til anskaffelse av en gyllen batong, som heretter vil bli brukt til å skille for store grupper fra hverandre.

Gjengen under har tatt på seg quiz-finstasen; vi anbefaler at dere gjør som dem og tar turen!


Etter massivt press fra allmuen har vertene besluttet å offentliggjøre sine spørsmålsett fra gang til gang. Under følger forrige quiz, og hvis de føler for det skal vertene sende husgimpen ned i arkivet etter de gamle.

1 Hva er det lengstgående programmet på NRKP3 (sammenhengende)?
2 Hva heter forfatteren og filosofen som står bak verkene "Kildens utspring" og "De som beveger verden" (elsket av høyresidens høyreside)
3 Hva betyr Anno Domini?
4 Hvilket dyr produserer sin egen solkrem (og er også det farligste dyret i Afrika, målt i antall dødsfall)?
5 Hvilket organ går det som regel verst utover dersom man får besøk av hepatitt?
6 Twilight het først bok og film, hva heter den andre?
7 Hvilken amerikansk delstat representerte Sarah Palin når hun stilte som visepresidentkandidat?
8 I en legendarisk filmdød har karakteren John Hurt et skikkelig utavdegsjæl-gørrete endelikt. Hvilken film?
9 Hva er de tre teologiske dyder, i den rekkefølgen vi vanligvis hører dem (og den rekkefølgen bibelen presenterer de)?
10 Her spilte vi Luther Vandross med låta Shine, noe ingen kjente igjen. Fy skam!

11 Hvem komponerte Eine Kleine Nachtmuzik (på slutten av 1700-tallet)?
12 Hvem fikk årets Rivertonpris?
13 Hvilken norsk vintersportutøver passerte i helgen 10 pallplasseringer på rad?
14 Hvilket band står bak den ofte nachspillmisbrukte låta House of the Rising Sun?
15 Hva kaller vi begrepet som betegner ord som staves likt forlengs og baklengs?
16 Skurken Jaws dukker opp i to James Bond filmer. En holder for poeng, hvilke filmer er dette?
17 Hva heter fullmånen som kommer nærmest høstjevndøgn?
18 Pinocchio heter dukken, hva het skaperen?
19 Hva heter statsministerkandidatene til de tre største partiene i norge per februar 2013 (sortert fra størst til minst parti)
20 Her spilte vi den famøse coverversjonen av Suit and Tie -som flere, imponerende nok, kunne levere både riktig artist og låt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar