mandag 15. april 2013

Siesta fiesta

Hei igjen og velkommen til nok en utgave av quizbloggen. Videre i innlegget kan du lese om forrige quiz (3. april), samt få noen frampek til denne ukens quiz. Først vil jeg imidlertid anbefale at du tar en titt på det siste den fantastiske evolusjonen har frembrakt; spekk-pingvinen.

Det er mulig forrige quiz kom litt for nært påsken, som jo for både troende og ikke-troende kan være en påkjenning. Det var kun tre lag som stilte opp -men istedet for å fortvile, satt vi oss tett sammen, kledte oss nakne og hadde semesterets første barebottom-quiz. I tillegg ville jo dette si at alle lag havnet på pallen, noe som gledet alle, kanskje spesielt utsendingene fra det velmenende laget Melkebart. Det skulle imidlertid vise seg at Melkebart siktet høyere enn en pallplass, de skjøt ut av startgropen og gav seg ikke før de hadde sanket hele 10 poeng den første runden, noe som holdt til en relativt suveren ledelse. Hukommelsestaperne og TJ-Broiler halset noen poeng bak. Som lovet fra sektretæriatet ble runde nummer to litt vanskeligere, men selv om lagene bak gjorde sitt beste klarte de ikke hente igjen Melkebart, som stakk av med seieren med 14,5 poeng, med TJ-Broiler og Hukommelsestaperne henholdsvis 3 og 4,5 poeng bak.

Dette betyr at Broilerne fortsatt har et godt grep om sammenlagtseieren, men det er gledelig at to lag nå for alvor har meldt seg på i kampen. Premien har enda ikke blitt offentliggjort, så her gjelder det å følge med!

Siden denne uken i tillegg til en ny quiz byr på en viss fest av the mexican persuasion, vil det denne uken kunne forventes spørsmål om Mexico, fester og/eller kostymer. Be warned! I serien hvor finne inspirasjon til nye quiz-spørsmål har vi nå kommet så langt som til drømmenes rike. Dette betyr ikke at dere skal måtte gjette drømmene til noen, men at det kommer et spørsmål om et monster av et dyr som hjemsøkte en av vertene en tidlig mandags morgen. 

Håper vi sees på quiz!


Bilde fra forrige quiz.

Relativt få fremmøtte, men bra trøkk for det.

I vårens fjerde quiz fikk deltagerne bryne seg på disse spørsmålene:

1: Hva var det BBC lurte tusener av briter til å tro at vokste på trær 1. april 1957?
2: Hva heter broren til Daenerys Targaryen som får en litt spesiell gullkrone i første sesong av Game of Thrones?
3: I 2004 kom det en meget kontroversiell film om Jesus, fra en etterhvert meget kontroversiell fyr som ved denne anledningen var regissør. Hvem var dette?
4: Hvilke vokaler ligger ikke på øverste rad på et «norsk» pc-tastatur?
5: En av klimasakens viktigste og mest prominente forskere og aktivister, James Hansen, pensjonerte seg nettopp fra jobben han har hatt i mer enn 40 år. Hvor pensjonerte han seg fra?
6: Hun ble kalt jomfruen fra Orleans, hva kjenner vi henne bedre som?
7: Hvilken marengs-basert dessert har navn etter en ballettdanser?
8: Hva blir det neste nummeret i rekken? 4, 9, 16, 25.
9: Hva var norges 3 mest solgte biler i 2012?
10: Lytteoppgave: Elton John - Goodbye Yellow Brick Road

11: Susanne Sundfør samarbeidet nylig med Røyksopp, nå har hun scoret et enda fetere elektro-samarbeid -med hvem?
12: Hva kaller vi skaperguden, altså den første guden, i Hinduismen?
13: Hva er hovedstaden i Jordan?
14: Hva er den vanligste substansen i planteriket?
15: Hvilken vanlig fugl har det vitenskapelige navnet pica pica?
16: Tzatziki er en flott følgesvenn til mange måltider. Det består av agurk, hvitløk og forskjellige urter, men hva blander man dette med for å få den lille retten?
17: I den legendariske serien Star Trek møter vi kaptein James Kirk. Hva er mellomnavnet hans?
18: Hvem var første kvinne som fløy over Atlanterhavet? (1932)
19: Norges 3 mest sexy kvinner i 2012 i følge www.side3.no
20: Lytteoppgave: Guns'n'Roses - Estranged

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar